کارشناسی رسمی دادگستری

رشته راه و ساختمان

کارشناسی رسمی دادگستری

رشته راه و ساختمان

مطالب مرتبط با آزمون کارشناسی رسمی دادگستری


تماس با ما و پاسخگویی فوری از طریق ایمیل rasmi.karshenas@yahoo.com
اطلاعات مفید آزمون کارشناسی رسمی دادگستری در کانال تلگرامی ما (با یک کلیک عضو شوید)

http://telegram.me/rasmik


همه چیز درباره آزمون کارشناس رسمی دادگستری

سالیان سال است که در دنیا قضات برای صدور رای در خصوص مسایل فنی و تخصصی، از کمک کارشناسان استفاده می کنند تا بتوانند به درستی وعادلانه قضاوت کنند و حق کسی در این بین ضایع نشود. در ایران هم با توجه به وجود این نیاز، حدود 76 سال است که کارشناسان رسمی در محاکم قضایی مختلف مشغول به کار هستند و قضات پس از اعلام نظر کارشناس رسمی،  حکم خود را اعلام می کنند.در این مقاله سعی شده است اطلاعات لازم در خصوص حرفه کارشناس رسمی دادگستری به طور کامل در قالب پرسش و پاسخ ارائه شود تا بتواند کمک موثری به علاقه مندان و متقاضیان این حوزه باشد.

انواع کارشناسان دادگستری کدامند؟

کارشناس دادگستری دو نوع می باشند : رسمی یا غیر رسمی.
کارشناس رسمی دادگستری به این معناست که فرد علاوه بر دارابودن تخصص لازم، پروانه کارشناسی را نیز دارا می باشد و کارشناس دادگستری غیر رسمی کارشناسی است که تخصص لازم را داشته ولی پروانه کارشناسی ندارد و در مواردی که کارشناس رسمی حضور نداشته باشد، دادگاه ها یا مقامات دارای صلاحیت، آنها را برای امر کارشناسی انتخاب می کنند.

آزمون کارشناس رسمی دادگستری

وظایف و مسئولیت های کارشناس رسمی چیست؟

در کشور هر سال چند میلیون پرونده وجود دارد که نیاز به رای  و نظر کارشناسی دارد. کارشناس رسمی در مورد هر پرونده به بررسی ابعاد گوناگون آن و انجام انواع تحقیقات لازم می پردازد و با کسب اطلاعات لازم، تمامی ابهامات موجود در پرونده را برای قاضی رفع نموده و در صدور رای به او کمک می کند.
بنابراین کارشناس رسمی باید در حوزه کاری اش، فردی متخصص و حرفه ای باشد زیرا نظر کارشناس رسمی  در رای صادرشده توسط قاضی در هر پرونده بسیار موثر است. البته داشتن تجربه کاری نیز بسیار مهم است به همین دلیل یکی از شرایط جذب کارشناسان رسمی این است که باید حداقل 5 سال سابقه کاری تخصصی داشته باشند.

آیا کارشناس رسمی یک شغل است؟

در واقع می توان گفت کارشناس رسمی یک شغل نیست بلکه یک تخصص و حرفه است که در موارد لازم در پرونده های مختلف از آن استفاده می شود. بنابراین بسیاری از متخصصان و شاغلین کشورمی توانند در کنار شغلی که دارند، با دریافت پروانه کارشناس رسمی دادگستری، در صورت ارجاع پرونده قضایی به آنها، کار کارشناس رسمی را نیز انجام دهند.

آیا کارشناس رسمی فقط در قوه قضائیه می تواند فعالیت کند؟

فعالیت اصلی و عمده کارشناس رسمی در قوه قضائیه است ولی با توجه روند خصوصی سازی در کشور، بخش هایی مانند قوه مجریه و دستگاه و سازمان های مختلف در صورت نیاز می توانند از نظرات این کارشناسان استفاده کنند و نظرات این کارشناسان رسمی مورد تایید سازمان بازرسی و دیوان محاسبات است.

در چه رشته هایی کارشناس رسمی جذب می شود؟

گروه های تخصصی کارشناس رسمی در11 دسته طبقه بندی شده اند که هر کدام رشته های تحصیلی خاصی را در بر می گیرند. این گروه ها عبارتند از : منابع آب و معادن، ارزشیابی اموال منقول، امور پزشکی و غذایی، امور مالی، امور وسائط نقلیه، راه و ساختمان و نقشه برداری، صنعت و فن، فنون هنری، کشاورزی و منابع طبیعی، خدمات اداری و عمومی، ایمنی و حوادث.
البته قابل ذکر است که در هر دوره از آزمون کارشناس رسمی دادگستری، بنا بر نیاز موجود، از برخی از این رشته ها و به تعداد محدود، کارشناس رسمی جذب می شود. ظرفیت پذیرش در هر رشته و محل براساس نیاز دادگاه‌ها و محاکم قضایی آن حوزه  تعیین می‌شود .
آزمون کارشناس رسمی دادگستری

برای کارشناس رسمی شدن چه باید کرد؟

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کرد. این آزمون توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان برگزار می شود. شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای شرکت در این آزمون در اطلاعیه های مربوط به آن اعلام می گردد (برای دیدن اطلاعیه آزمون کارشناس رسمی 96 کلیک کنید)

منابع مطالعاتی مناسب برای آزمون کارشناس رسمی کدامند؟

طبق قوانین موجود، سوالات باید از منابع دانشگاهی طرح شوند. سطح سوالات در سطح دوره کارشناسی یا لیسانس می باشد و بیشتر جنبه کاربردی دارند که متقاضی باید با توجه به دانش تخصصی و تجربه کاری خود بتواند به آنها پاسخ دهد.سوالات هر رشته با توجه به نوع کاری که کارشناس رسمی انجام خواهد داد طرح شده و امکان دارد تستی یا تشریحی یا ترکیبی از هر دو باشد. البته بررسی آزمون های کارشناس رسمی سال های قبل نشان می دهد در اکثر رشته ها به خصوص رشته های پر متقاضی، آزمون تستی برگزار شده است.مواد امتحانی برای هر رشته کارشناس رسمی دروس تخصصی مربوط به رشته مورد تقاضا و قوانین و مقررات مربوط به کارشناسی می باشد. از آنجا که منابع خاصی برای مطالعه اعلام نمی گردد، یکی از بهترین منابع برای آمادگی آزمون کارشناس رسمی، مطالعه و بررسی سوالات آزمون های سال های قبل است.

آیا قبولی در آزمون کارشناس رسمی به منزله پذیرش نهایی است؟

برای دریافت پروانه کارشناس رسمی باید مراحل مختلفی طی شود که آزمون کتبی اولین مرحله آن است. قبول شدگان در آزمون کارشناس رسمی، باید مرحله مصاحبه شفاهی و گزینش را هم بگذرانند تا به طور قطعی پذیرفته شوند. پس از آن با گذراندن دوره های عملی و کارآموزی، می توانند پروانه کار خود را به طور رسمی دریافت کنند.
برای قبولی در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری، چه باید کرد؟
می توانید پکیج جامع مارا از صفحه زیر خریداری و مطالعه نمایید. این پکیج جامع ترین پکیج موجود در بازار می باشد.


نکات مهم نوع و ساختار آزمون کارشناسی رسمی دادگستری راه و ساختمان
1. امتحانات کارشناسی رسمی به صورت جزوه بسته هستند. لذا داشتن حضور ذهن در ارتباط با بعضی نکات و اعداد مطرح بسیار ضروری است. در واقع در این آزمون ها به گونه ای از مهندسین پر تجربه انتظار می رود تا نسبت به برخی اعداد و ارقام که در کارهای تخصصی متداول سرو کار دارند حضور ذهن داشته باشند. لذا برای استفاده حداکثر از منبع حاضر به صورتی برنامه ریزی کنید که در هفته های پایانی مانده به آزمون فرصت مرور مجدد و حضور ذهن مناسب را داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است حتی با وجود آشنا بودن و یا تسلط بر سوالات نتوانید به بعضی از آنها پاسخ دهید.

2. سوالات آزمون کارشناسی رسمی گستره وسیعی از مفاهیم را در بر می گیرد و غالب سوالات آن بر نکات و مفاهیم مطرح در هر بخش متمرکز است. اما همواره درصد کمی از سوالات بسیار پراکنده و غیر قابل پیش بینی هستند و تلاش برای پوشش دادن تمامی این مفاهیم معدود پراکنده می تواند حجم منبع را گاهی چندین ده برابر کند در و این مسئله کل برنامه ریزی برای مطالعه و آماده شدن برای آزمون را تحت شعاع قرار می دهد. لذا با توجه به اهمیت مرور مجدد جزوه در هفته های پایانی و داشتن حضور ذهن در رابطه با مسائل و اعداد خبرگی، منبع مناسب منبعی است که در حین جامعیت نسبی به خوبی بهینه شده باشد. و داوطلبان نیز بایستی با در نظر داشتن این واقعیت از تشویش ذهن خود و تغییر مداوم برنامه ریزی در برخورد با هر سوال مهجور پرهیز کنند.

3. توجه داشته باشید تعداد قابل توجهی از سوالات تکرار شده اند هر چند این مسئله نمایانگر اهمیت نکاتی است که به دفعات مورد سوال قرار گرفته اما در عین حال تجربه نگارنده در طول سالیان متوالی به روشنی نشان داده که مطالعه مجموعه سوالات به تنهایی(بدون تلاش برای درک مفاهیم مربوط به موضوع سوالات) می تواند موجب اعتماد به نفس کاذب شده و منجر به عدم موفقیت در دستیابی به هدف آنها گردد.

4. بعضی از سوالات به دلیل مطرح شدن تکنولوژی ها و روش های جدید یا منسوخ شدن و یا تغییر آیین نامه ها یا روش های طراحی و اجرا عملا یا از دور خارج شده اند و یا دارای پاسخ صحیح نیستند.

5. در میان سوالات آزمون کارشناسی رسمی نیز مانند هر آزمون دیگری سوالات غلط و یا مهجوری(که ممکن است هیچ ارتباط مفهومی با موضوعیت آزمون نداشته باشد) نیز موجود باشند، گفتنی است که سرمایه گذاری برای درک و یاد گیری آنها می تواند موجب دور شدن از مسیر اصلی و اتلاف وقت و انرژی شما در یک تلاش بی فرجام باشد. در واقع داشتن مهارت­ هایی در شناسایی و تصمیم گیری در مورد نحوه مواجه شدن با  سوالات می­ تواند کمک قابل توجهی در بهبود عملکرد داوطلب در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان داشته باشد.

سوال اعضای محترم کانال در خصوص درآمد کارشناسان رسمی دادگستری

سلام ببخشید واقیعتش یک مسئله ای پیش اومده که بهتر دیدم از اقای مهندس اقتصادی سوال کنم،اینکه یکی از همکاران که ایشون عضو کانون کارشناسان دادگستری هستند ونه کانون قوه قضائیه بنده زنگ زدم به حساب اینکه چون ایشون هم معماری خونده بودند مثل بنده ببینم چطور خوندن و چه جوری تونستند راه و ساختمان قبول بشن که البته من فکرمیکنم شاید حسادت بود یا هرچیز دیگه گفتن نه مهندس اینم توش چیزی نداره و اوضاع خرابه و باز صدرحمت به همون حق امضاءسازمان نظام مهندسی و... میخواستم ببینم واقعا کارشناس رسمی هم مثل حق امضاءنظام واقعا اوضاعش خرابه یا این دوستمون خواستن اطلاعات غلط بدن.
@rasmik
پاسخ
باسلام، بنده به جرات میتونم بگم که در حال حاضر بهترین مدرک یا پروانه حرفه ای که یک مهندس عمران میتونه بگیره، پروانه کارشناسی رسمی دادگستری در رشته راه و ساختمان است. در حال حاضر اگر میانگین درآمد سالانه هر کارشناس رسمی دادگستری در رشته راه و ساختمان را A و میانگین درآمد سالانه مهندسین ناظر و محاسب ساختمان را B بگیریم، قطعا عدد A بزرگتر از عدد B است. البته توجه بکنید که اعداد مذکور میانگین هستند. یعنی شاید برای تعدادی از مهندسین درآمد نظارت و محاسبه بیشتر از کارشناسی رسمی باشه. ولی اگر  میانگین بگیریم عدد A بزرگتر از عدد B است. مثلا کارشناسی رسمی داریم که شاید سالانه 10 میلیون تومان هم درآمد نداشته باشد ولی کارشناسی هم داریم که سالانه یک میلیارد تومان درآمد دارد. میزان درآمد به خیلی مسائل مثل میزان فعالیت و نحوه ارائه گزارش کارشناسی بستگی دارد.
علت اینکه عدد A بزرگتر از عدد B است این میباشد که آزمون کارشناسی رسمی دادگستری به صورت ظرفیتی است و نه حدنصابی و این امر باعث شده است که در حال حاضر شاید کمتر از نیم درصد از مهندسان کارشناس رسمی دادگستری هستند.
البته به پروانه کارشناسی رسمی نبایستی بیشتر به چشم درآمد نگاه کرد، زیرا جایگاه اجتماعی و حرفه ای کارشناسان خیلی بیشتر از درآمد آنها ارزش دارد.
باتشکر، وحید اقتصادی، کارشناس رسمی دادگستری

اطلاعیه مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء‌و کارشناسان قوه قضائیه در خصوص برگزاری آزمون کارشناسی رسمی دادگستری
سال 1393

مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه ، ‌از بین واجدین شرایط مندرج در این آگهی نسبت به جذب متقاضیان اخذ پروانه کارشناس رسمی از طریق آزمون اقدام به عمل می آورد.
الف) شرایط متقاضیان آزمون کارشناسی رسمی:
1) تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
2) داشتن حداقل 24 سال تمام شمسی
3) داشتن دانشنامه معتبر کارشناسی از دانشکده‌های معتبر داخلی یا خارجی (در حالت اخیر، به شرط ارزیابی رسمی) در رشته مورد تقاضای کارشناسی در هنگام ثبت نام بشرح مندرج در جدول شماره 3. (مدارک تحصیلی معادل و مدارک دارای ارزش استخدامی پذیرفته نمی شود) ـ مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در صورتیکه مدرک کارشناسی غیرمرتبط باشد قابل پذیرش نیست.
4) داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان (معافیت تحصیلی پذیرفته نمی شود)
5) عدم سوء پیشینه مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی.
6) عدم اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تائید سازمان پزشکی قانونی و عدم تجاهر به فسق.
7) نداشتن سوء شهرت.
8) داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام و قانون اساسی.
9) عدم محکومیت به انفصال دائم از شغل کارشناسی برای متقاضیان.
10) دارا بودن حداقل 5 سال تجربه مرتبط در رشته مورد تقاضا. (ارائه گواهی اشتغال با مدرک کارشناسی) بعد از دریافت مدرک کارشناسی (ارائه گواهی مذکور بعد از اعلام نتایج در هنگام ثبت نام پذیرفته شدگان الزامی بوده و فقدان ارائه آن به منزله عدم قبولی در آزمون تلقی می گردد)
11) عدم اشتغال به وکالت یا کارشناسی رسمی در رشته های دیگر یا اشتغال به کارشناسی رسمی در کانون کارشناسان رسمی دادگستری
12) داوطلبان باید بومی استان حوزه قضائی انتخابی باشند.
تبصره : داوطلبان بومی به افرادی اطلاق می شود که دارای یکی از شرایط ذیل باشند:‌
i. مقطع تحصیلی دوره متوسطه را در استان مورد تقاضا گذرانده باشند. (با ارائه گواهی مدرک دیپلم)
ii. افرادی که در پنج سال اخیر در استان مورد تقاضا سکونت داشته باشند. (با ارائه مدارک سکونت)
ب) نحوه ثبت نام:
1) متقاضیان آزمون کارشناسی می بایستی جهت ثبت نام از تاریخ 25/6/93 تا آخر وقت اداری روز 15/7/93 به وب سایت http://www.23055.ir مراجعه و ضمن مطالعه دقیق شرایط مندرج در آگهی ، اقدام نمایند.
2) هزینه آزمون مبلغ 400/000 ریال می باشد که فقط از طریق وب سایت مذکور قابل پرداخت می باشد.
3) تا زمانی که کدرهگیری صادر نشده باشد ثبت نام کامل نشده است و کارت ورود به جلسه فقط برای افرادی صادر خواهد شد که کد رهگیری را دریافت نموده باشند.

ج) مدرک مورد نیاز جهت اسکن و ارسال از طریق وب سایت ثبت نام :
یک قطعه عکس 4*3 با زمینه روشن و حداکثر سایز (400 ×300 پیکسل)
داوطلبان میبایستی تصویر فوق را با حداکثر حجم kb100 در هنگام ثبت نام بارگذاری نمایند.
و)زمان آزمون و نحوه اخذ کارت ورود به جلسه : تاریخ توزیع کارت و زمان آزمون متعاقباً از طریق سایت ثبت نام اعلام می گردد.

تذکرات مهم :
1) وجه پرداختی بابت ثبت نام به هیچ وجه مسترد نخواهد شد .
2) ایثارگران ( شامل رزمندگانی که 6 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه داشته و یا به مدت سه ماه در اسارت دشمن بوده و جانبازان (25%) به بالا و بستگان درجه اول شهدا و مفقودین و جانبازان (50% به بالا) از ایثارگرانی که بیشترین نمره را آورده اند) از اولویت مقرر و امتیازات مربوطه برخوردار خواهند بود .

3) مشمولین بند 2 ضروری است گواهی مربوطه را از مراجع ذیصلاح حسب مورد (بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی استان، ستاد رسیدگی به امور آزادگان، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، واحد بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امور جهادگران وزارت جهادکشاورزی) اخذ و بعد از قبولی همراه با مدراک دیگر ارائه نمایند.
4) مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان هیچگونه تعهدی در تامین امکانات رفاهی نظیر خوابگاه و غیره در کلیه مراحل آزمون تا صدور پروانه برای داوطلبان نخواهد داشت.
5) تغییر محل (شهر) خدمت داوطلبان پس از پایان مهلت ثبت نام به هیچ وجه مقدور نمی باشد لذا لازم است متقاضیان در انتخاب حوزه محل خدمت با توجه به شرایط و امکانات خود دقت لازم معمول نمایند.
6) داوطلبان شرکت در رشته های کارشناسی می توانند حوزه قضائی و رشته مورد نظر خود را صرفاً بر اساس جدول شماره (2) انتخاب نمایند.
7) چنانچه در هر مرحله از آزمون تا صدور پروانه و بعد از آن خلاف اظهارات و مدارک ارسالی از سوی داوطلبان ثابت گردد از فهرست داوطلبان یا پذیرفته شدگان آزمون حذف و در صورت صدور پروانه نیز پروانه آنان باطل خواهد شد .
8) کارشناسان متقاضی تغییر حوزه اشتغال ، در صورتیکه امتیاز لازم برای حوزه مورد تقاضا را کسب نمایند، فارغ از سهمیه تخصیصی استان پذیرش خواهند شد.
9) داوطلبان آزمون های کارشناسی رسمی الزاماً می بایستی با در نظر داشتن شرایط مندرج در جدول شماره (3) اقدام به ثبت نام نمایند.
10) امکان تغییر محل کارآموزی به حوزه دیگری غیر از محل پذیرفته شده وجود ندارد و پذیرفته شدگان تا ده سال امکان انتقال به حوزه دیگری را نخواهند داشت.
هـ) نحوه انتخاب و آزمون:
1) مواد امتحانی برای رشته های کارشناسی:
الف) دروس تخصصی مربوط به رشته مورد تقاضا
ب) قوانین و مقررات مربوط به کارشناسی
2) از پذیرفته شدگان در امتحان کتبی مصاحبه شفاهی بعمل می آید.
3) پذیرفته شدگان در آزمون کتبی ، پس از بررسی صحت مدارک و طی مراحل مصاحبه و گزینش ، قبول قطعی محسوب می شوند و قبولی در آزمون کتبی قبول قطعی محسوب نمی گردد.
4) پذیرش متقاضیان رشته های کارشناسی بر اساس جدول شماره 2 صورت خواهد پذیرفت.

5) پذیرفته شدگان موظفند مراحل مصاحبه ، کارآموزی و آموزش علمی را در زمانبندی مقرر و بلافاصله پس از ابلاغ طی نمایند. در صورت تاخیر یا عدم حضور در موعد تعیین شده پرونده آنان بایگانی خواهد شد.

جدول رشته های مورد پذیرش و شرایط اختصاصی آنها




پاسخ برخی سوالات متداول متقاضیان آزمون کارشناسی رسمی دادگستری
(نویسنده: وحید اقتصادی، کارشناس رسمی دادگستری، راه و ساختمان)

1- معمولا هر سه سال یکبار قوه قضاییه و همچنین هرسه سال یکبار، کانون کارشناسان، نسبت به برگزاری آزمون جذب کارشناس رسمی دادگستری، اقدام میکنند.

2- از لحاظ حیطه کاری و صلاحیتهای اهدایی و درآمد و مسایل اقتصادی، پروانه های صادر شده از هر دو نهاد فوق الذکر دقیقا برابر است و در پروانه های صادره از هر دو نهاد، دقیقا عبارت "کارشناس رسمی دادگستری" قید شده است.
3- برای شرکت در آزمون نیاز به حداقل مدرک لیسانس (مدارک معادل پذیرفته نیست) و همچنین حداقل 5 سال سابقه کار مرتبط (نیاز به بیمه نیست) بعداز تاریخ فراغت از تحصیل می باشد.
4- دارندگان مدارک عمران، معماری، شهرسازی و نقشه برداری، میتوانند در رشته راه و ساختمان، کارشناس رسمی دادگستری، شوند.
5- آزمون کانون کارشناسان در مراکز استانها و توسط سازمان سنجش و آزمون قوه قضائیه در تهران و توسط قوه قضاییه، برگزار میشود.
6- سایت ثبت نام آزمون قوه قضائیه
http://www.judiciarybar.ir
و سایت ثبت نام آزمون کانون کارشناسان
http://scioe.org
میباشد.
7- آزمون به صورت جزوه بسته برگزار میشود و استفاده از ماشین حساب، مجاز است.
8- سؤالات امتحانی از منابع دانشگاهی، کارشناسی و حقوقی در رشته مورد تقاضا با رعایت استانداردها و با توجه به تجارب لازم مربوط به آن رشته کارشناسی، حتی الامکان به صورت کاربردی و تخصصی به شیوه چند گزینه ای طراحی و همانند آزمون های سراسری اجرا می شود.
9- تعداد سوالات آزمون معمولا 60 سوال میباشد. حدود 3 تا 6 سوال معمولا از مباحث حقوقی و مربوط به کارشناسان دادگستری، مطرح میگردد.
10- حدود 10 درصد از سوالات، محاسباتی و مابقی غیر محاسباتی است. شایان ذکر است که سوالات محاسباتی ساده و معمولا از مباحث پایه مهندسی عمران مطرح می گردد.
11- بهترین و کامل ترین درسنامه موجود برای رشته راه و ساختمان، در حال حاضر درسنامه جامع آزمون کارشناسی رسمی دادگستری است که از سایت زیر قابل تهیه میباشد:
http://rasmi-karshenas.ir/d
12- آزمون کارشناسی رسمی دادگستری، بر خلاف آزمونهای نظام مهندسی به صورت ظرفیتی برگزار میشود، نه حد نصابی. به طور متوسط در آزمون جذب کارشناس رسمی دادگستری، از هر 100 نفر شرکت کننده، 4 نفر پذیرفته میشوند.
13- افرادی که در آزمون کتبی پذیرفته میشوند، به مصاحبه علمی دعوت میگردند. معمولا دعوت شدگان به مصاحبه، حداکثر تا دو برابر ظرفیت می باشند.
14- ظرفیت پذیرش هر استان، بسته به نیاز استان، در هنگام ثبت نام آزمون، اعلام میشود.
15- قبول شدن در آزمون کانون و قوه قضائیه به یک اندازه سخت است و تفاوتی از لحاظ دشواری، وجود ندارد.
16- متقاضیان محترم میتوانند در هر دو آزمون شرکت نمایند، ولی فقط از یک مرجع می توانند پروانه کارشناسی رسمی دریافت کنند.
(کپی فقط با ذکر عنوان و آدرس سایت مامجاز است)



جدول رشته های کارشناسی رسمی و مدرک مرتبط آن


تعداد سوالات مطروحه از هر مبحث، در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری، راه و ساختمان
با توجه به درخواست برخی از اعضا، دفترچه ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری سال 1395



مصاحبه علمی
(نویسنده: وحید اقتصادی، کارشناس رسمی دادگستری)
داشتن هر امتیازی در مرحله مصاحبه علمی تاثیر گذار است. مواردی که تاثیر دارند عبارتند از: در ابتدا پاسخگویی مناسب، صریح و کوتاه به سوالات فنی مصاحبه کنندگان، داشتن امتیاز بالاتر در آزمون کتبی، داشتن آرامش، متانت، ظاهری آراسته، سابقه کار و پستهای خوب، داشتن مدارک علمی  بالاتر از کارشناسی از دانشگاه های معتبر با معدل بالاتر، داشتن مقالات علمی چاپ شده در مجلات یا کنفرانسهای معتبر، داشتن پروانه های نظام مهندسی با پایه های بالاتر، سابقه تدریس، گذراندن دوره های آموزشی دارای گواهی نامه معتبر و داشتن کتاب چاپ شده. به متقاضیان عزیز اطمینان میدهم که  اگر به سوالات مصاحبه کنندگان، پاسخ های مناسب دهند، بدون داشتن هیچ یک از شرایط فوق، باز هم در مرحله مصاحبه علمی موفق خواهند بود. ضمنا پیشنهاد میشود که حتما جواب همه سوالات را بدهید و هیچ گاه از کلمه نمیدانم استفاده نکنید و از دادن جوابهای طولانی و توضیحات اضافه، پرهیز کنید. برای پاسخ گویی مناسب نیاز است که از شرایط بازار، نکات اجرایی، نکات علمی و نکات مربوط به کارشناسی رسمی، اطلاعات کافی داشته باشید. بهترین منبع جهت آمادگی برای مرحله مصاحبه علمی، پکیج جامع آزمون کارشناسی رسمی دادگستری است که از سایت زیر قابل تهیه می  باشد.
http://rasmi-karshenas.ir/d
ضمنا معمولا مصاحبه عقیدتی از پذیرفته شدگان صورت نمیگیرد ولی استعلام از مراجع مربوطه و تحقیقات محلی حتما انجام میشود.
‼️کپی فقط با ذکرآدرس سایت  ما، مجاز است.


نهادها و قوانین موازی در ایران (بسیار مهم)
(نویسنده: وحید اقتصادی، کارشناس رسمی دادگستری)
دوست ندارم نوشته خود را با کلمه متاسفانه شروع کنم، ولی متاسفانه مجبورم این کار را بکنم. متاسفانه ما در کشور عزیزمان، جمهوری اسلامی ایران، با مشکل نهادها و قوانین موازی مواجه هستیم.
عمر نظام قانون گذاری در ایران حدود 110 سال است و در این مدت حدود 11 هزار قانون مصوب شده که با توجه به عمر آن، این میزان بسیار زیاد است. به طوریکه در کشور فرانسه عمر نظام قانونگذاری، حدود 200 سال بوده و در این مدت تنها 2800 قانون مصوب شده است.
این قوانین موازی مشکلات زیادی برای کشور بوجود آورده است، لذا نیاز به اصلاح و تنقیح قوانین داریم.
علاوه بر قوانین موازی، نهادهای موازی نیز مشکل ساز هستند. در یکصد سال گذشته، ایران دورانِ دشوار گذر از دوران بسیار طولانیِ سنتی به دوران مدرن را سپری می‌کرده است. دوران مدرن نیازمند نهادهایی برای اعمال حاکمیت حکومت مرکزی بر مردم کشور است. نهادها برای سازمان‌دهی مردم نیز کاربرد دارند. پس اگر برای پاسخ به یک نیاز، چند نهاد موازی وجود داشته باشد، آشفتگی در پاسخ دهی پیش خواهد آمد.
از جمله نهادهای موازی می توان به مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه، که زیر مجموعه قوه قضائیه است و کانون کارشناسان رسمی دادگستری که نهادی غیر دولتی و غیر انتفاعی است، اشاره نمود.
در مسایل تخصصی نیز دستورالعملهای موازی، در کشور بسیار زیاد است.
مثلا در رشته مهندسی عمران، گاه باید به نشریات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و گاه به مقررات ملی ساختمان و بعضی مواقع به کتابهای مرجع استناد نمود.
در آزمونهای دانشگاهها معمولا از کتابهای مرجع، در آزمونهای نظام مهندسی هم تقریبا تکلیف مشخص است و از مباحث مقررات ملی ساختمان استفاده می شود. ولی در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری چطور؟ از کدام منابع باید استفاده شود؟
قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، لازم است عنوان شود که معمولا در اجرای پروژه های ساختمانی و در زمان عقد قرارداد، منابع مورد استناد ذکر می شود. در اکثر مواقع در پروژه های دارای بودجه عمرانی و دولتی به نشریات و در پروژه های خصوصی به مباحث مقررات ملی ساختمان استناد می شود و اگر جایی خلا قانونی داشته باشیم، از کتابهای مرجع و یا شم مهندسی، استفاده می گردد.
با همه این تفاسیر پس باید در آزمونهای کارشناسی رسمی دادگستری، نشریات را مطالعه کنیم، کتابهای مرجع را مطالعه کنیم و یا مباحث مقررات ملی ساختمان را؟
جواب این سوال واضح نیست، ولی تجربه نویسنده ثابت کرده که نشریات بر سایر منابع ارجحیت دارد. ضمنا بیشتر مواقع، مقادیری که در جهت اطمینان هستند و روابط سخت گیرانه تری دارند، مد نظر طراحان سوالات می باشد.
مثلا در بحث عمل آوری بتن، آیین نامه آبا یک مقدار دارد و مبحث نهم مقررات ملی یک مقدار متمایز!
مثال دیگر حداقل طول تکیه گاه نعل درگاه است که آیین نامه 2800 ، 20 سانتی متر، نشریه 55، 25 سانتی متر و مبحث 8، 35 سانتی متر را پیشنهاد کرده است. با تدقیق در متن آیین نامه ها، صدها مورد دیگر نیز، قابل ذکر است.
پس نتیجه گیری نویسنده این است که آزمون کارشناسی رسمی دادگستری با آزمونهای دانشگاهی و نظام مهندسی تفاوتهای زیادی دارد و توصیه می شود که حتما جهت مطالعه برای آزمون کارشناسی رسمی، نکات مطرح شده در این نوشته را مد نظر قرار دهید و از مکتوبات متخصصان این امر، مثل درسنامه جامع آزمون کارشناسی رسمی دادگستری که از سایت زیر قابل تهیه است، حتما بهره مند شوید.
http://rasmi-karshenas.ir/d
یک توصیه و یک نکته مهم این است که بیشتر سعی کنید، مطالبی را مطالعه کنید که واحد هستند، یعنی مطالب مشترک بین نشریات و مقررات ملی ساختمان، با اعداد متفاوت را کمتر مورد توجه قرار دهید.
"کپی فقط با ذکر آدرس سایت ما  ما مجاز است"